Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Merguez cassoulet

Rund

  • Totale tijd minuten
1263 Merguez Cassoulet

Ingrediënten

In de box

  • 400 g Bleekselderij
  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 1 stuk(s) Uien
  • 300 g Bulgur
  • 8 stuk(s) Rundermerguez worstje
  • 2 blikje(s) Tomatenblokjes
  • 2 takje(s) Tijm

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 blokje(s) Runderbouillon
  • 4 el Olijfolie
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Let op je hebt het hart (binnenste) van de bleekselderij nog nodig voor recept 3.
  2. Was de bleekselderij, snij de stengels in lengte doormidden en daarna in stukjes van 1 cm.
  3. Snij de aubergine in stukken van circa 2 cm. Snipper de ui. Hak de knoflook in kleine stukjes.
  4. Zet een pan op het vuur met een halve liter water (bij 4p) en de helft van de bouillonblokjes en breng aan de kook. Houd warm, dit is voor de bulgur straks.
  5. Verwarm nu de olijfolie in de pan en bak hierin de worstjes rondom bruin in circa 5 minuten. Haal de worstjes uit de pan en zet afgedekt weg.
  6. Fruit nu de ui in het vet van de worstjes totdat ze glazig zijn.
  7. Voeg de bleekselderij toe en roer door. Voeg dan de knoflook toe en bak even mee.
  8. Voeg daarna de aubergine toe en bak het geheel 5 minuten, roer regelmatig om.
  9. Voeg dan de blikjes tomaten, de blaadjes laurier en de takjes tijm (in zijn geheel) toe en kruimel de andere helft van de bouillon eroverheen. Roer alles goed om. Doe een deksel op de pan en stoof gaar in ongeveer 8 minuten. Roer tussendoor een paar keer om.
  10. Doe ondertussen de bulgur bij de bouillon en voeg zoveel water toe dat er 1 cm water boven de bulgur staat. Breng weer aan de kook en kook in circa 7-10 minuten zachtjes gaar. Wanneer het gaar is, roer je het een beetje los met een scheutje olijfolie.
  11. Als de bleekselderij en de aubergine gaar zijn maak je de groenten op smaak met peper en zout. Leg dan de worstjes op de groenten, doe de deksel weer op de pan en draai het vuur laag zodat de worstjes gedurende 5 minuten mee kunnen garen.
  12. Serveer in een diep bord de cassoulet met de bulgur.