Mediterrane quiche van Pom-Pie met krieltjessalade en dille-yoghurtdressing
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 el (!) ui, gesnipperd
- 500 gram krieltjes
- 200 gram broccoli
- 4 stuks Mediterrane quiche
- 1 bosje dille
- 3 el yoghurt
- 1 stuks courgette
- 250 gram cherrytomaatjes
- 0.5 krop romaine sla
In Huis
- 2 el witte wijnazijn
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 tl mosterd
- 2 tl honing
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en meng met de witte wijnazijn. Zet even weg.
- Was de krieltjes en halveer grote exemplaren. Zet op in een laagje gezouten water en kook in 6-8 minuten gaar. Giet af en laat droogstomen.
- Snij de broccoli in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Doe in een ovenschaaltje en besprenkel met olie, peper en zout.
- Haal de quiches uit het bakje. Bak de quiches en broccoli 18-20 minuten in de oven.
- Maak de dressing. Snipper de dille en pers de knoflook. Meng met de olijfolie extra vierge, mosterd, honing en yoghurt. Meng de ui in azijn erdoor en breng op smaak met peper en zout. Roer voorzichtig door de groenten.
- Snij de courgette in stukjes van 1,5 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak ca. 5 minuten, tot ze net kleuren maar nog stevig en knapperig zijn. Voeg op het laatst de (hele) cherrytomaatjes toe en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de romaine sla in dunne reepjes.
- Doe de krieltjes, courgette, cherrytomaatjes, broccoli en sla in een serveerschaal. Meng de dressing er voorzichtig doorheen.
- Serveer de krieltjessalade met de quiches.