Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Mediterrane kip met orzo, paprika en rucola

Kip

  • Totale tijd minuten
Mediterrane kip met orzo, paprika en rucola | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks citroenrasp
  • 2 el citroensap
  • 1 stuks ui
  • 4 stengel bleekselderij
  • 2 stuks rode paprika
  • 400 gram orzo
  • 400 gram Mediterrane kip
  • 4 handje rucola

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokje (voor 500 ml) kippenbouillon
  • olie om te bakken
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor. Rasp de citroenschil en pers het sap.
  2. Snij de ui in dunne halve ringen en fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snij de bleekselderij in dunne plakjes en voeg toe. Snij de paprika in vieren en dan in dunne halve maantjes. Bak een paar minuten mee. Voeg de gedroogde tijm toe. Pers de knoflook erbij.
  3. Voeg de orzo toe en schep een paar keer om. Blus af met het citroensap. Voeg zoveel bouillon toe dat het net onder staat en wacht tot deze is opgenomen – roer tussendoor. Laat 9 – 11 minuten zachtjes koken tot de orzo gaar is. De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje nat en smeuïg blijven. Roer op het laatst de citroenrasp erdoor.
  4. Bak de Mediterrane kip rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  5. Was de rucola en hak grof. Schep door de orzo en serveer de kip erbij.