Meatless Sparc-burgertjes met chimichurri, aardappel-koolrabipuree, maiskolven en een tomatenslaatje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 el(!) rode ui
- 2 el oreganoblaadjes (gehakt)
- 10 gram peterselie
- 900 gram Doré aardappelen
- 300 gram koolrabi
- 2 stuks maiskolven
- 400 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks roodlof
- 3 el dragonblaadjes (gehakt)
- 12 stuks Meatless Sparc burgertjes
In Huis
- 3 teentjes knoflook
- 1 stuks rode peper (optioneel)
- zie recept olijfolie extra vierge
- 3 el rode wijnazijn
- 1.5 el citroensap (mag uit flesje)
- 2 tl mosterd
- om te bakken olijfolie
- scheutje melk of kookvocht
Recept stappen
- Maak de chimichurri: Snipper de ui. Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met 100 ml olijfolie extra vierge (bij 4p) en de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
- Schil of was de aardappelen. Schil de koolrabi grondig. Snij in gelijke stukken. Zet op in ruim koud water met zout. Kook gaar in ca. 15-20 minuten.
- Zet een pannetje water op voor de mais. Haal de bladeren van de maiskolven, snij in plakken van ca 3 cm. Kook ca. 10 minuten. Als je met een vork in de korrels kunt prikken zijn ze gaar.
- Maak in een slabak een dressing van 4 el (bij 4p) olijfolie extra vierge, het citroensap en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de venkel in dunne plakjes (eventueel met behulp van een mandoline). Snij de binnenste stengels (het hart) van de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Hak de dragonblaadjes fijn. Meng alles door de dressing.
- Bak de burgertjes in wat olie in een koekenpan zachtjes bruin en warm.
- Giet de aardappels en koolrabi en mais af. Bestrooi de mais met peper en zout. Stamp de aardappelen met een stamper tot puree, terwijl je een beetje melk of kookvocht toevoegt. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Serveer de Meatless Sparc-burgertjes met de chimichurri, aardappel-koolrabipuree, maiskolven en het tomatenslaatje.