Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Meatless seitan burgertjes van Sparc Kitchen met chimichurri, aardappelpompoenpuree, maiskolven en een tomaten-roodlofslaatje

Vegan

  • Totale tijd minuten
Meatless Sparc burgertjes chimichurri puree mais | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 el rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 el oreganoblaadjes (gehakt)
  • 1 bosje peterselie (gehakt, incl steeltjes)
  • 800 gram Doré aardappelen kruimig
  • 300 gram flespompoen
  • 2 stuks maiskolven
  • 2 stengel bleekselderij
  • 150 gram bleekselderij (het hart)
  • 1 bakje cherrytomaatjes gemengd
  • 1 stuks roodlof
  • 12 stuks Meatless seitan burgertjes

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge (voor de chimichurri)
  • 3 el rode wijnazijn (voor de chimichurri)
  • 1 tl mosterd
  • 1 el rode wijnazijn (voor de dressing)
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Maak de chimichurri: Snipper de rode ui. Hak de knoflook, rode peper (met zaadjes als je van pittig houdt), oreganoblaadjes en peterselie (ook de steeltjes) fijn. Meng alles met de olijfolie extra vierge en de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  2. Schil de aardappelen en pompoen en snij in gelijke stukken. Zet op in een laagje koud water met zout. Breng aan de kook en kook afgedekt gaar in ca. 15-20 minuten.
  3. Zet een pannetje water op voor de mais. Haal de bladeren van de maiskolven, snij in plakken van ca. 4 cm. Kook ca. 10 minuten. Als je met een vork in de korrels kunt prikken zijn ze gaar. Giet af en hou warm. Bestrooi op het laatst met wat peper en zout.
  4. Maak in een slaschaal een dressing van de wijnazijn, mosterd, olijfolie, peper en zout.
  5. Neem de wat malsere stelen van de bleekselderij en snij in halve maantjes. Snij de binnenste stengels (het hart) van de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Meng alles door de dressing.
  6. Bak de seitan burgertjes in wat olie in een koekenpan zachtjes bruin en warm.
  7. Giet de aardappels en pompoen af (bewaar wat kookvocht!). Stamp de aardappelen met een stamper tot puree met indien nodig een beetje kookvocht. Breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de Meatless seitan burgertjes met de chimichurri, aardappel-pompoenpuree, maiskolven en het bleekselderij-tomatenslaatje.