Marokkaanse tajine met couscous
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 courgette
- 1 paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 400 gram sperziebonen
- 100 gram gedroogde abrikozen
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 1 bakje(s) Specerijen: 1 tl komijn en 1 tl kaneel.
- 200 g Couscous Kamut
- 1 blikje(s) Kikkererwten
- 40 g Amandelschaafsel
- 1 bosje(s) Koriander
- 1 tl Citroenrasp
- 1 el Citroensap
In Huis
- 500 ml Water
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- 2 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Olie om te bakken
- 2 el Olijfolie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Doe het water in een pannetje met het blokje bouillon en warm op.
- Snij de courgette en de paprika in blokjes. Snij de bleekselderij in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en bleekselderij zachtjes 5 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. Voeg de courgette en de paprika toe en bak nog eens 5 min.
- Dop ondertussen de sperziebonen en halveer ze. Snij de abrikozen in stukjes.
- Snij de tomaatjes in kleine stukjes, bijv. in 8-en.
- Doe de sperziebonen, tomatenstukjes, abrikozen, het specerijenbakje en de helft (!) van de groentebouillon in de pan bij de courgette en paprika. Breng aan de kook en laat 10 min zachtjes doorkoken, of totdat de sperziebonen gaar zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Bereid ondertussen de couscous. Doe de couscous in een hittebestendige kom. Voeg de andere helft van de (hete!) bouillon toe, roer goed door, dek af en laat 3 tot 5 min staan. Voeg dan een beetje olijfolie toe en roer de granen los met een vork.
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg ze bij de groenten en warm door.
- Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Blijf erbij het kan hard gaan!
- Haal de korianderblaadjes van de steeltjes af, hak grof en roer door de couscous, samen met geraspte citroen en het citroensap.
- Serveer de tajine met de couscous en bestrooi met het amandelschaafsel.