Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Marokkaanse tajine met bloemkool en venkel met couscous en groene kruiden

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
3658 Marokkaanse Tajine Met Bloemkool En Venkel Met Slaatje Van Mosterdblad

Ingrediënten

In de box

  • 400 g Zoete aardappel
  • 200 g Meiraap
  • 500 g Bloemkool
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 1 stuk(s) Citroenschil
  • 1 bakje(s) Specerijen
  • 2 el Citroensap
  • 40 g Pompoenpitten
  • 2 el Peterselie
  • 2 el Koriander
  • 200 g Couscous

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie
  • 500 ml Kokend water
  • 1 tl Witte peper
  • 1 tl Zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan voor de tajine.
  2. In het specerijenbakje zit (bij 3&4p): 1 tl kurkuma, 2 tl paprikapoeder, 2 tl gemberpoeder, 2 tl komijnpoeder (de 2p krat heeft een bakje met de helft van deze hoeveelheid).
  3. 1. Schil de zoete aardappels en de meiraap. Verdeel de bloemkool in flinke roosjes, de venkel in vieren en de zoete aardappels zo groot als de bloemkool. Snij de meiraap kleiner, in blokjes van 2 vierkante cm.
  4. 2. Snij de schil van de citroen in reepjes van 1 cm en pers het sap uit.
  5. 3. Leg de groenten in een tajine of een pan met dikke bodem.
  6. 4. Hak de knoflook fijn en voeg samen met het zout, witte peper, het bakje specerijen en de olijfolie toe aan de groenten. Doe de citroenschil en het -sap erbij en giet 300 ml (bij 4p) van het kokende water erover. Breng aan de kook met deksel erop. Zet het vuur laag en laat gaar worden in ca. 25 min. Check af en toe even of er meer water bij moet.
  7. 5. Rooster de pompoenpitjes even in een droge koekenpan. Hak de peterselie en de koriander fijn. Hou wat blaadjes koriander achter voor garnering.
  8. 6. Zet de waterkoker nog een keer aan voor de couscous. Doe 50 gram couscous pp met 50 ml water pp in een kom en laat circa 5 minuten staan totdat het water is opgenomen.
  9. 7. Roer de couscous los met wat olie, zout, peper en de gehakte verse kruiden.
  10. 8. Serveer de tajine met de couscous en bestrooi rijkelijk met de pompoenpitjes.
  11. <br>Let op: je hebt vaker meiraap en venkel nodig deze week.