Marokkaanse stamppot met rode ui, kipköfteburgertjes en winterse ‘tzatziki’
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks rode ui
- 1000 gram Doré aardappel
- 400 gram knolselderij
- 400 gram yaconwortel (modderige schil)
- 2 el muntblaadjes
- 2 el peterselie
- 1.5 bakje yoghurt
- 400 gram kipköftegehakt
- 1 bakje ras el hanout
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- kneepje citroensap (uit een flesje)
- scheutje melk
- klont boter
Recept stappen
- Verwarm olie in een koekenpan. Snij de rode ui in halve ringen en fruit zachtjes.
- Schil de aardappels en knolselderij. Snij in gelijke stukken van 2-3 cm. Zet op in een laagje gezouten water (tot het net onder staat) en kook gaar in 15-20 minuten.
- Schil de yacon en rasp ca. ¼ grof, hou apart. Snij de rest in blokjes van 1 cm en voeg bij de aardappels en knolselderij.
- Hak de muntblaadjes en peterselie fijn. Meng samen met de geraspte yacon door de yoghurt. Pers de knoflook erbij. Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
- Maak je handen nat (om plakken te voorkomen). Kneed 2 burgertjes p.p. van het gehakt. Schep de ui uit de pan en hou apart. Verwarm nog wat olie en bak de burgertjes om en om in 6-8 minuten gaar en bruin.
- Giet de aardappels en groenten af. Stamp tot puree en maak smeuïg met een scheut melk en een klont boter. Roer de ras el hanout en uien erdoor. Breng op smaak met zout en peper. (De yacon blijft compact en zorgt voor een knappertje in de stamp. Bovendien neemt het de smaak erg goed op.)
- Serveer de Marokkaanse stamp met de kipburgertjes en winterse ‘tzatziki’.