Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Marokkaanse stamppot met seitanburgertjes en winterse ‘tzatziki’

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Marokkaanse stamppot met seitanburgertjes en winterse ‘tzatziki’ | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks rode ui
  • 2 tl Ras el Hanout specerijen
  • 800 gram Doré aardappels kruimig
  • 300 gram oranje bataat
  • 300 gram knolselderij
  • 15 gram munt
  • 10 gram peterselie
  • 100 gram yacon
  • 1.5 bakje (kokos)yoghurt
  • 400 gram seitanburgertjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • kneepje citroensap uit een flesje
  • scheutje (plantaardige) melk
  • klont (plantaardige) boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm olie in een koekenpan. Snij de rode ui in halve ringen en fruit zachtjes. Voeg als ze glazig zijn wat zout toe en de ras el hanout kruiden.
  2. Schil de aardappels, bataat en knolselderij. Snij in gelijke stukken van 2-3 cm. Zet net onder water met wat zout en kook afgedekt gaar in 15-20 minuten.
  3. Hak de muntblaadjes en de peterselie fijn. Schil de yacon en rasp grof. Meng (direct, anders wordt de yacon bruin) samen door de (kokos)yoghurt. Pers de knoflook erbij. Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
  4. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de burgertjes aan beide kanten bruin en krokant.
  5. Giet de aardappels en groenten af en bewaar wat kookvocht! Stamp tot puree en maak smeuïg met wat kookvocht, (plantaardige) melk en een klont (plantaardige) boter. Roer de uien door de stamp en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de burgertjes en winterse ‘tzatziki’.
  6. Goed te weten: De Ras el Hanout specerijen zijn van Pit & Pit. Het mengsel bevat: peper, koriander, kaneel, chili, gember, komijn, zwarte komijn, anijs, venkel, kurkuma, muskaat, galangal, steranijs, kruidnagel, laurier, kardamom, lavendel, rozenknoppen.
  7. Yacon over? Lekker in kleine blokjes door de yoghurt met wat walnoten en honing.