Marokkaanse stamppot met kipköfteburgertjes en winterse ‘tzatziki’
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks rode ui
- 2 tl Ras el Hanout specerijen
- 800 gram Doré aardappels kruimig
- 300 gram oranje bataat
- 300 gram knolselderij
- 15 gram munt
- 10 gram peterselie
- 100 gram yacon
- 1.5 bakje yoghurt
- 400 gram kipköfte gehakt
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- kneepje citroensap uit een flesje
- scheutje melk
- klont boter
Recept stappen
- Verwarm olie in een koekenpan. Snij de rode ui in halve ringen en fruit zachtjes. Voeg als ze glazig zijn wat zout toe en de ras el hanout kruiden.
- Schil de aardappels, bataat en knolselderij. Snij in gelijke stukken van 2-3 cm. Zet net onder water met wat zout en kook afgedekt gaar in 15-20 minuten.
- Hak de muntblaadjes en de peterselie fijn. Schil de yacon en rasp grof. Meng (direct, anders wordt de yacon bruin) samen door de yoghurt. Pers de knoflook erbij. Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
- Maak je handen nat (om plakken te voorkomen). Kneed 2 burgertjes p.p. van het gehakt. Schep de rode ui uit de pan en hou apart. Verwarm nog wat olie en bak de burgertjes om en om in 6-8 minuten gaar en bruin.
- Giet de aardappels en groenten af en bewaar wat kookvocht! Stamp tot puree en maak smeuïg met wat kookvocht, melk en een klont boter. Roer de uien door de stamp en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de burgertjes en winterse ‘tzatziki’.
- Goed te weten: De ras el hanout specerijen zijn van Pit & Pit. Het mengsel bevat: peper, koriander, kaneel, chili, gember, komijn, zwarte komijn, anijs, venkel, kurkuma, muskaat, galangal, steranijs, kruidnagel, laurier, kardamom, lavendel, rozenknoppen.
- Yacon over? Lekker in kleine blokjes door de yoghurt met wat walnoten en honing.