Marokkaanse salade met falafelballetjes en yoghurtsausje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g Wortel
- 1 blikje(s) Kikkererwten
- 1 stuk(s) Courgette
- 2 pak(ken) Falafelballetjes
- krop(pen) Romaanse sla
- 1 bosje(s) Koriander
- 1 tl Citroenrasp
- 2 el Citroensap
- 150 ml Bulgaarse yoghurt
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 tl Komijnzaad
- 4 el Olijfolie
- snufje(s) Paprikapoeder
- snufje(s) Peper en zout
- om te bakken Olie
Recept stappen
- Snij de wortel julienne (of rasp grof) en de courgette in echte kleine stukjes.
- Hak de koriander fijn en hou een klein beetje apart voor de yoghurtsaus.
- Snij de sla ook julienne, dus heel fijn.
- Maak een dressing voor de salade van de olijfolie, citroensap, de knoflook, de koriander en de komijnpoeder.
- Meng met de kikkererwten en fijngesneden groenten en sla en maak goed op smaak met peper, zout en als nodig nog wat citroensap totdat de zoet-zuur-zout verhouding goed is.
- Bak de falafel rondom bruin in een beetje olie.
- Meng de yoghurt met de citroenrasp, een snufje komijn, peper en zout en de apart gehouden koriander.
- Serveer bij de falafel en de salade.