Marokkaanse rundermerguezstoof met tomaat, bospeen, bulgur en rucola
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Bospeen
- 8 stuk(s) Pruimtomaten
- 1 stuk(s) Ui
- 1 zakje(s) Rucola
- 4 stuk(s) Rundermerguez worstje
- 1 bakje(s) Ras el hanout
- 200 g Bulgur
In Huis
- 2 teen Knoflook
- Olie om te bakken
- 1 blokje(s) Runderbouillon
- Peper en zout
Recept stappen
- Let op je hebt elders deze week ook rucola nodig.
- 1. Was en/of schraap de bospeen schoon. Snij in dunne plakjes en halveer zo nodig dikkere exemplaren in de lengte.
- 2. Snij de tomaten in stukjes. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Was de rucola.
- 3. Verhit wat olie in een stoofpan en bak daarin de worstjes kort op hoog vuur bruin aan. Prik ze in met een vork zodat er wat vet uit de worstjes in de pan stroomt. Haal ze na 3 minuten uit de pan en zet even weg op een bordje.
- 4. Fruit de ui aan in het vet van de worst en voeg de wortel, de knoflook en de ras el hanout toe. Bak een paar minuten en voeg de tomaten toe. Verkruimel het bouillonblokje erbij, breng aan de kook en dek af. Laat ca. 12-15 minuten stoven, let op dat het niet droog kookt, voeg zo nodig een klein scheutje water toe.
- 5. Zet ondertussen de bulgur op, 50 gram pp met zoveel water dat er 1 cm boven staat. Doe een snufje zout erbij en kook in ca. 10 minuten gaar. Giet indien nodig af en roer los met een paar druppels olijfolie.
- 6. Voeg na de 12-15 minuten stooftijd de worsten weer toe en laat die 5 minuten mee garen. Serveer de stoof met de bulgur en laat iedereen naar smaak rucola erdoor roeren.