Marokkaanse lamsmerguez stoof met pompoen, venkel en couscous
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Lams merguezworstjes
- 1 stuk(s) Ui
- 1 stuk(s) Venkel
- 1 stuk(s) Citroen
- 300 g Winterpeen
- 400 g Pompoen
- 50 g Rozijnen
- 300 g Couscous volkoren
- 1 pot(je) Specerijenmengsel
- 1 handje(s) Koriander
In Huis
- 600 ml Kokend water
- 3 teentje(s) Knoflook
- 1 blokje(s) Kippenbouillon
- om te bakken Olie
Recept stappen
- Let op! Je hebt deze week nog een keer pompoen en venkel nodig.
- Zet de waterkoker alvast aan.
- Schil de wortel en snij in de lengte doormidden en dan in halve maantjes. Haal het loof van de venkel, halveer de knol, verwijder het hart en snij in stukjes. Snipper de ui.
- Braad in een pan met dikke bodem de worstjes in wat olie mooi rondom bruin. Haal ze eruit. Ze gaan later terug om nog verder te garen.
- Voeg ui, venkel, wortel en het specerijenpotje toe aan het bakvet van de worstjes, roer goed om en laat een tijdje sudderen. Snij ook de citroen in vieren en leg die erbij.
- Snij de pompoen doormidden en dan in parten. Schil de parten met een dunschiller, verwijder zaad en zaadlijst en snij in hapklare blokjes.
- Voeg de pompoen bij de rest van de groenten, pers de knoflook erbij en roer goed om. Voeg dan het kokende water toe samen met het blokje bouillon en de rozijnen. Breng aan de kook, voeg zout en peper toe, roer goed om, doe de deksel op de pan en laat zachtjes stoven. Haal na een minuut of 5 de citroenen eruit en doe de worstjes erbij. Prik wat gaatjes in de worstjes zodat ze goed smaak afgeven. Stoof nog 6-8 minuten door totdat de groenten beetgaar zijn.
- Kook intussen de couscous gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Hak de koriander fijn.
- Serveer de stoof met de couscous en garneer met de koriander.
- <br>Let op! Bij dit recept hoort het specerijenpotje met het stipje erop. In het specerijenpotje zit 1/2 tl kaneel, 1 tl korianderpoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl komijnpoeder, 2 tl paprikapoeder.