Marokkaanse kippendij met kikkererwten en zelfgemaakte dukkah
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 100 g Hazelnoten
- 400 g Kippendijfilet
- 2 stuk(s) Rode ui
- 400 g Kikkererwten
- 4 takje(s) Verse koriander
In Huis
- naar smaak Peper en zout
- 1 el Komijnzaad
- 1 el Korianderzaad
- 1 tl Venkelzaad
- 2 tl Sesamzaad
- 1 tl Zeezout
- 4 el Plantaardige olie
- 1 tl Saffraan
- 1 tl Gemberpoeder
- 1 tl Korianderpoeder
- 1 tl Kaneelpoeder
- 300 g Bulgur
Recept stappen
- 1. Doe de hazelnoten, komijnzaad, korianderzaad, venkelzaad, sesamzaad en de halve theelepel zeezout in een koekenpan met dikke bodem.
- 2. Rooster zachtjes totdat de hazelnoten een beetje bruin beginnen te kleuren en de zaden hun geur afgeven.
- 3. Schep regelmatig om. Laat een beetje afkoelen.
- 4. Doe in de blender en maal tot een grof strooisel. Verhit de olie in een grote braadpan en bak de stukken kip om en om bruin. Doe de uien erbij en bak deze zachtjes aan.
- 5. Meng er de saffraan, gember-, koriander- en kaneelpoeder door.
- 6. Voeg 300 ml heet water toe en breng aan de kook. Smoor met het deksel op de pan ca. 20 minuten.
- 7. Bereid in de tussentijd de bulgur volgens gebruiksaanwijzing. Voeg de kikkererwten aan de kipschotel toe en warm 5 minuten door. Serveer de kipschotel met de bulgur en bestrooi met wat korianderblad en de dukkah.