Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Marokkaanse groentestoof met kikkererwten, aubergine, gebakken snijbiet en rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Marokkaanse groentestoof met kikkererwten aubergine gebakken snijbiet en rijst | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 600 gram aubergine
  • 1 stuks rode ui
  • 250 gram peen
  • 1 stuks rode paprika
  • 1 bakje Marokkaanse stoof specerijen
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 1 potje kikkererwten
  • 250 gram snijbiet
  • 20 gram koriander
  • naar smaak yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 150 ml water (voor de stoof)
  • 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Snij de aubergine in blokjes van 1,5-2 cm. Verhit een flinke scheut olie in een grote koekenpan of wok. Bak de aubergine op hoog vuur aan en bak daarna zachtjes verder tot ze echt gaar en zacht zijn (in 10-15 minuten). Bestrooi tussentijds met wat zout.
  3. Verwarm olie in een afdekbare wok- of stoofpan. Snipper intussen de ui fijn en fruit zachtjes. Bestrooi met zout. Schil de peen en snij in blokjes van 1-2 cm, voeg toe. Snij de paprika in dunne reepjes, voeg toe en bak zachtjes verder.
  4. Hak de knoflook fijn. Voeg samen met de specerijen bij de groenten en bak zachtjes tot de geuren vrijkomen. Voeg de tomatenstukjes, kikkererwten (incl. aanhangend vocht), het water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 minuten pruttelen.
  5. Roer de aubergine door de stoof als ze zacht is.
  6. Spoel het snijbietblad af. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Verwarm nog wat olie in de auberginepan en bak de snijbietsteel 2-3 minuten. Hak intussen de koriander (incl. steeltjes) fijn. Hou wat achter ter garnering. Voeg de rest samen met het snijbietblad op het laatst toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de groentestoof met de rijst en snijbiet. Garneer met de koriander en een lepel yoghurt.
  8. Goed om te weten: in het specerijenbakje voor 4p zit: 1 tl kardemompoeder, 1,5 tl komijnpoeder, 1,5 tl kurkumapoeder en 1/8 tl chilipoeder. In het 2p bakje zit de helft.