Maleisische laksa van koolraap met tofu, noedels en cashew
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram koolraap
- 3 stuks banaansjalot
- 200 gram udon noedels
- 2 el gember
- 4 teentjes knoflook
- 1 bosje koriander
- 400 ml kokosmelk
- 300 gram gefrituurde tofu
- 1 stuks limoen
- 100 gram cashewnoten gebrand ongezouten
In Huis
- olie om te bakken
- 0.25 tl chilipoeder of -vlokken
- 1 el komijnpoeder
- 500 ml water
- 1.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 1 tl suiker
Recept stappen
- Verwarm de oven op voor 220 graden.
- Schrob de koolraap schoon en snij de onderkant eraf. Snij met een groot scherp mes in plakken van (max) 1 cm dik en snij vervolgens in kleine blokjes. Snij een halve sjalot per persoon in parten en de rest van de sjalot in halve ringen.
- Leg de koolraapblokjes en de sjalotparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel royaal met olie, zout en peper. Rooster ca. 20 minuten in de oven.
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de noedels. Kook de noedels in 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn!). Spoel af met koud water.
- Verwarm olie in een soeppan en fruit de halve ringen zachtjes aan. Schil de gember en hak grof. Hak de knoflook grof. Hak de steeltjes van de koriander, hou de blaadjes apart. Voeg samen bij de sjalotringen en fruit nog één minuut. Voeg de chilipoeder en komijnpoeder toe en schep om. Voeg de kokosmelk, het water, de bouillonblokjes en suiker toe en breng afgedekt aan de kook.
- Snij de gefrituurde tofu in blokjes van ca. 1,5 cm en bak in wat olie in een koekenpan knapperig.
- Check of de koolraap gaar is en hou ca. 1/4de apart. Schep de rest bij de bouillon en pureer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg evt. nog een extra mespuntje chilipoeder toe als je van pittig houdt.
- Verdeel de noedels over grote soepkommen, schep de soep erin en verdeel de sjalotparten, tofu, achtergehouden koolraapblokjes en de achtergehouden koriander naar smaak erover.
- Serveer met een partje limoen en de cashewnoten.