Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Maleisische wortel-laksa met noedels, tofu en cashew

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
2024 44 SNELLE laksa oranje bataat wortel noedels cashew

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram zoete aardappel oranje
  • 300 gram wortel
  • 3 stuks banaansjalot
  • 2 el gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram udon noedels
  • 1 bosje koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • 0.5 pakje gefrituurde tofu
  • 1 stuks limoen
  • 100 gram cashewnoten gebrand ongezouten

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.25 tl chilipoeder of -vlokken
  • 1 el komijnpoeder
  • 600 ml water
  • 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 1 suiker
  • boter (om te bakken)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de noedels. Kook de noedels in 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn!). Spoel af met koud water.
  2. Schil de zoete aardappel en wortel. Snij in stukken van ca. 2 cm. Hou even apart.
  3. Snij een halve sjalot per persoon in parten en hou apart. Snij de rest in halve ringen.
  4. Verwarm olie in een soeppan en fruit de halve ringen zachtjes aan.
  5. Schil de gember en hak grof. Hak de knoflook grof. Hak de steeltjes van de koriander, hou de blaadjes apart.
  6. Voeg gember, knoflook en koriandersteeltjes bij de sjalotringen, samen met de chilipoeder en komijnpoeder en fruit nog één minuut. Voeg zoete aardappel en wortel toe, schep een paar keer om en voeg de kokosmelk, het water, de bouillonblokjes en suiker toe. Breng afgedekt aan de kook en laat ca. 15 minuten gaar koken.
  7. Bak in een koekenpan in wat boter de sjalotpartjes tot ze bruin en zacht zijn.
  8. Snij intussen de gefrituurde tofu in blokjes van ca. 1,5 cm. Bak mee met de sjalot als deze zacht is tot de tofu warm en een beetje knapperig is.
  9. Check of de koolraap gaar is pureer de soep. Breng op smaak met peper en zout. Voeg evt. nog een mespuntje chilipoeder toe als je van pittig houdt.
  10. Verdeel de noedels over grote soepkommen, schep de soep erin en verdeel de sjalotparten, tofu en de achtergehouden koriander naar smaak erover.
  11. Serveer met een partje limoen en de cashewnoten.