Maleisische laksa (soep) met tofu, koolraap, udon noedels, limoen en cashewnoten
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks koolraap
- 3 stuks sjalot
- 3 cm gember
- 1 bosje koriander
- 400 ml kokosmelk
- 200 gram udon noedels
- 300 gram tofu
- 80 gram cashewnoten stukjes
- 1 stuks limoen
In Huis
- 800 ml kokend water
- olie om te bakken
- 4 tenen knoflook
- 0.5 tl chilipoeder
- 1 el (!) komijnpoeder
- 2 blokje groentebouillon
- 1 tl suiker
Recept stappen
- Verwarm de oven op voor 220 graden. Zet de waterkoker aan.
- Schrob de koolraap schoon en verwijder de kop en kont. Snij plakken (met schil) van 1 cm dik en snij vervolgens in blokjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel royaal met olie, zout en peper. Rooster 25-30 minuten in de oven.
- Schoon de knoflook en 1 sjalot (bij 4p) en schil de gember. Hak grof. Hak de steeltjes van de koriander, hou de blaadjes apart. Maak laksapasta in het bakje van de staafmixer van de sjalot, knoflook, gember, koriandersteeltjes, chilipoeder en komijnpoeder met een drupje olie. Mix tot een gladde substantie.
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de noedels.
- Verwarm olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de pasta zachtjes aan, voeg de kokosmelk, het kokende water, de bouillonblokjes en suiker toe. Laat zachtjes pruttelen.
- Snij de overige sjalotten in parten. Meng met olie, zout en peper en leg naast de koolraap op de bakplaat.
- Kook de noedels in 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn!). Spoel af met koud water.
- Snij de tofu in blokjes, verwarm olie in een koekenpan en bak tot ze wat krokant zijn. Schep de tofu uit de pan en leg op een keukenpapiertje.
- Rooster de cashewnootjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Hak de achtergehouden korianderblaadjes grof. Snij partjes van de limoen.
- Pureer 3/4e van de geroosterde koolraapblokjes door de soep. Voeg evt. nog een mespuntje chilipoeder toe als je van pittig houdt.
- Verdeel de noedels over grote soepkommen, schep de soep erin en verdeel de tofu, overige koolraapblokjes en koriander naar smaak erover. Serveer met een partje limoen en de cashewnoten.