Makreel met Thaise Penang curry
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Witte kool
- 2 pakje(s) Thaise Penang curry
- 4 filet(s) Makreel
- 4 blaadje(s) Koriander
In Huis
- 300 g Volkoren basmatirijst
- 200 g Waspeen
- 2 blikje(s) Kokosroom
- el Olie
Recept stappen
- Zet de rijst op met weinig water (zie verpakking) zodat het snel kookt, want in totaal moet deze rijst 25 minuten zachtjes (!) koken en nog 5 minuten staan.
- Snij de witte kool in vieren en verwijder het hart. Snij daarna in dunne reepjes.
- Snij de waspeen in plakjes.
- Smeer de makreeltjes aan een kant (de niet vel kant) in met een klein beetje van de curry pasta en zet weg.
- Breng de kokosroom aan de kook en voeg de rest van de penang curry toe en verhit deze tot dat de geuren vrij komen. Voeg nu de kool en wortel toe en roer goed om, voeg 2 el water toe en breng weer aan de kook. Laat met deksel op de pan zachtjes (!) 25 minuten sudderen. Check dat het niet droog kookt, zo ja voeg nog 1 el water toe zodat het wel een beetje smeuïg blijft.
- Wanneer de groenten bijna gaar zijn, bak je de makreel in een flink hete koekenpan met een beetje olie. Eerst een paar minuten op de huid en dan nog even omkeren.
- Serveer de groenten met de makreel en rijst en wat koriander.
- Let op: de makreel bevat graatjes!