Makreel met frisse Aziatische noodlesalade
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks makreelfilet
- 0.5 bosje radijs
- 350 gram kastanjechampignons
- 1 stuks paprika
In Huis
- 6 el witte wijnazijn of rijstazijn
- 1 tl (riet)suiker (als je geen rijstazijn hebt)
- 175 gram soba noodles
- 1 teen knoflook
- 1 stuks limoen
- olie om te bakken
- 2 el vissaus
- 1 tl sesamolie
- 1 tl suiker
- 10 gram koriander (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven op 230 graden.
- Leg de vis met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 8 minuten in het midden van de oven.
- Doe de witte wijnazijn en suiker in een schaaltje en roer stevig tot dat de suiker deels is opgelost. Heb je rijstazijn, doe die dan in het schaaltje zonder suiker. Schoon de radijsjes en snij in dunne plakjes. Voeg bij de azijn en laat staan tot gebruik. Schep tussentijds om.
- Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.
- Hak ondertussen de knoflook fijn. Rasp de limoenschil en pers het sap.
- Snij de kastanjechampignons in vieren. Bak ca. 5 minuten in wat olie op middelhoog vuur. Snij de paprika in blokjes en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Zet weg.
- Maak de dressing. Meng in een kom de vissaus, sesamolie, suiker, de fijngehakte knoflook en het sap en de rasp van de limoen.
- Hak eventueel koriander grof.
- Meng de noodles met de dressing samen met de champignons, paprika en de koriander.
- Serveer de makreel samen met de noodlesalade en de ingelegde radijsjes.
- marineer de makreel in de miso van Hokkai die te verkijgen is in de Crisp app.