Makreel kedgeree
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Banaansjalot
- 4 stuk(s) Eieren
- 100 g Cherrytomaatjes
- 3 stuk(s) Gerookte makreel
In Huis
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 tl Kerriepoeder
- 1 tl Kurkumapoeder
- 250 g Rijst
- 1 el Peterselie
Recept stappen
- 1. Snipper de sjalotten.
- 2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de sjalot op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten of totdat ze zacht zijn geworden. Roer de kerrie en kurkuma erdoor.
- 3. Laat 2 minuten zachtjes bakken. Voeg de rijst en 500 ml water toe aan de sjalot en laat de rijst zachtjes gaar koken in ca. 10 minuten.
- 4. Breng een pannetje met water aan de kook en kook de eieren half hard in ca. 5 minuten. Laat ze schrikken onder koud water. Pel en halveer ze.
- 5. Halveer de tomaten.
- 6. Breng de rijst op smaak met wat zout en peper en meng er eerst de peterselie door.
- 7. Schep er dan voorzichtig de makreel, tomaten en eieren door. Serveer warm.