Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Maistortilla met koolsla, pikante paddenstoelen en zure room

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
De Krat 20180830 Overzicht

Ingrediënten

In de box

  • 300 g Savooiekool
  • 2 bakje(s) Gemengde paddenstoelen
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 16 stuk(s) Maistortilla
  • naar smaak Koriander

In Huis

  • 5 el Mayonaise
  • 10 el Yoghurt
  • naar smaak Pittige chilisaus
  • 1 el Limoensap
  • 25 g Boter
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de kool zeer fijn en blancheer kort in water met wat zout. Als je de kool rauw wilt laten kan dat ook. 
  2. Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, chilisaus naar smaak. Verdun met een beetje limoensap. Schep de dressing door de kool. Breng op smaak met peper en zout en laat intrekken. 
  3. Snijd de ui in halve ringetjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui aan tot ze zacht en lichtbruin is.
  4. Hak de paddenstoelen grof. Verhit de andere helft van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen aan. Bestrooi met peper en zout.
  5. Bereid de tortilla’s volgens gebruiksaanwijzing en vul ze met wat kool, paddenstoelen en gebakken ui. Doe een lepeltje zure room over de paddenstoelen en bestrooi het geheel met wat verse koriander.
  6. Voor de dressing: 5 el mayonaise, 10 el yoghurt, pittige chilisaus, 1 el limoensap, 25 g boter, plantaardige olie, zout, peper