Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Maiskolven van de BBQ met salade van venkel, dille en geitenkaas

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks maiskolven
  • naar smaak brood
  • 2 stuks venkel
  • naar smaak dille
  • naar smaak geitenkaas buche

In Huis

  • naar smaak olijfolie (extra vierge)
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Steek de BBQ aan. Zet de oven aan voor het brood.
  2. Leg de maiskolven met buitenblad intact, 30 minuten in koud water. Leg ze op de BBQ en rooster ze gaar in ca. 20 minuten. Draai elke 5 minuten even om. Doe de broodjes in de oven en bak ze af in plusminus 6-8 minuten.
  3. Snij de venkel in flinterdunne plakken. Hak de dille fijn. Doe de venkel in een kom, besprenkel met wat olijfolie en brokkel er de geitenkaas over. Strooi wat dille er over heen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de maiskolven met wat boter, peper en zout, de salade en wat brood.