Maiskolven met kruidenboter uit de oven met zwarte bonen-rijst
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Maiskolven
- 2 stuk(s) Ui
- 1 bakje(s) Cherrytomaatjes
- 6 takje(s) Bladpeterselie (grof gehakt)
- 2 takje(s) Basilicum
- 2 stengel(s) Lente-ui
In Huis
- 200 g Boter
- 1 teen Knoflook
- 1 tl Gerookt paprikapoeder
- 120 g Rijst
- 3 el Rode wijnazijn
- 1 blikje(s) Zwarte bonen
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor op 200˚ C.
- 2. Scheur 4 stukken aluminiumfolie op maat zodat je gemakkelijk de mais per stuk kan inpakken. Leg op je werkvlak. Leg de maiskolven erop. Doe de boter in een schaaltje en pers de knoflook erboven uit. Voeg het paprikapoeder en wat zout en peper toe. Kneed tot een homogene kruidenboter. Deel in vier porties en verdeel over de maiskolven. Vouw het aluminiumfolie netjes dicht. Gaar de mais 40 minuten in de oven.
- 3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
- 4. Snij de ui in dunne ringen en meng met de azijn en een beetje zout. Laat 30 min. intrekken.Snij de lente-ui in dunne ringen, de tomaat in kwarten en hak de peterselie en basilicum fijn. Spoel de bonen af en meng met de rijst, ui, azijn, lente-ui, tomaat, olie, peterselie en basilicum. Breng op smaak met zout en peper.
- 5. Maak het aluminiumfolie aan de bovenkant open. Doe de ovengrill aan en laat de mais 2-3 minuten bruinen onder de grill. Serveer met de rijst-bonensalade.