Mais-lupine salade van BOON met bulgur en cottage cheese
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 400 gram flespompoen
- 1 stuks rode peper
- 200 gram bulgur
- 1 stuks limoen
- 1 zakje peterselie en koriander
- 2 stuks bosui
- 2 pakje lupinebonen
- 1 potje mais
- 1 bakje cottage cheese
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook
- 2 el mayonaise
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Snij de ui in halve ringen. Verwarm olie in een afdekbare wok- of koekenpan en bak de ui. Voeg samen met wat zout bij de ui als die glazig is. Schil de pompoen en snij in kleine blokjes van max(!) 1 cm. Snij de rode peper in ringetjes en hak de knoflook fijn. Voeg wat zout toe. Dek af en stoof zachtjes ca. 10 minuten.
- Breng de bulgur in dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook. Laat ca. 10 minuten koken tot het water is opgenomen en de bulgur gaar is. Laat staan tot gebruik.
- Klop in een saladeschaal de mayonaise, wijnazijn en olijfolie extra vierge tot een gladde dressing. Rasp de schil van de limoen en pers het sap, voeg toe samen en breng op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie en koriander fijn. Snij de bosui in dunne ringetjes.
- Giet de BOON lupinebonen af. Giet de mais af. Voeg op het laatst bij de pompoen en warm beide even mee. Voeg ook de helft(!) van de bosui toe en laat een beetje slinken.
- Schep de bulgur, de groenten en bonen en de verse kruiden door de dressing in de schaal. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de rest van de bosui en royaal schepjes cottage cheese.