'Mac' and cheese met broccoli en een frisse witlof-komkommersalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks broccoli
- 400 gram volkoren fusilli
- 200 gram Âlde Fryske kaas
- 50 gram crème fraîche
- 1 zakje rucola-mosterdblad mix
- naar smaak zomerpostelein
- 2 stronken witlof
- 1 stuks komkommer
In Huis
- om in te vetten boter
- 2 teentjes knoflook
- snufje nootmuskaat
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el mayonaise
- 1 tl honing
- 2 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta en een pan met een laagje water en zout voor de broccoliroosjes. Zet ook een klein pannetje met water en zout op voor de broccoli stelen.
- Verwijder de stelen van de broccoli en maak kleine roosjes.
- Kook de volkoren fusilli al dente in 7 minuten in de ruime pan water. Kook/stoom de broccoliroosjes beetgaar in ca. 4-5 minuten in de pan met het laagje water.
- Kook de steeltjes in het kleine pannetje gaar in ca. 7 minuten en giet af. Let op! Hou een grote soeplepel van het kookwater apart.
- Hak de knoflook fijn. Giet de pasta en broccoliroosjes af, meng met de knoflook, peper en zout en zet weg. Rasp de kaas.
- Pureer de stelen met een beetje van het kookvocht tot een gladde saus en roer de crème fraîche en de helft van de kaas er doorheen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in met boter. Roer de saus door de pasta en broccoli, verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Schuif in de oven voor 10-15 minuten totdat er een goudbruin, krokant korstje op zit. Zet de grill evt. op het laatst even aan.
- Maak in een slabak een dressing van de witte wijnazijn, mayonaise, honing, olijfolie extra vierge en een beetje peper en zout. Was de rucola-mosterdblad mix en een handje zomerpostelein met behulp van een slacentrifuge. Halveer de witlof in de lengte, verwijder het kontje en hart en snij in halve ringetjes. Was of schil de komkommer, halveer en snij in halve maantjes. Meng alles door de dressing.
- Serveer de ‘mac’ and cheese met de frisse salade.