Mac and cheese broccoli met witlof-zomerposteleinsalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stronken broccoli
- 2 stronkjes witlof
- 1 zakje zomerpostelein
In Huis
- 400 gram macaroni
- 1 teentje knoflook
- boter om in te vetten
- 300 gram geraspte kaas
- snufje nootmuskaat
- om te besprenkelen olijfolie
- 1 el mayonaise
- 1 el citroensap
- suiker of honing (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan met water en zout op voor de broccoliroosjes en de macaroni (samen) en een klein pannetje voor de broccoli stelen. Verwijder de stelen van de broccoli en maak kleine roosjes.
- Hak de knoflook fijn. Doe de broccoliroosjes en de macaroni bij het kokende water, breng weer aan de kook en gaar in circa 4-5 minuten. Kook de steeltjes in het andere pannetje ook gaar in circa 7 minuten.
- Vet een ovenschaal in. Giet de broccoli en macaroni af en meng met de knoflook, peper en zout. Doe in de ovenschaal. Hou een soeplepel kookwater uit de broccolistelen apart en giet ook deze af.
- Pureer de stelen met een beetje van het kookvocht tot een gladde saus, roer 2/3 van de kaas erdoorheen en maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet over de macaroni en broccoli in de schaal en bestrooi met de rest van de kaas. Besprenkel eventueel nog met wat olijfolie en schuif in de oven voor ongeveer 15 minuten totdat er een mooi bruin korstje op zit.
- Bereid intussen de witlof-zomerposteleinsalade. Maak in een slakom de dressing van de mayonaise, citroensap, 1 el water (bij 4p), peper, zout en evt wat suiker of honing naar smaak.
- Snij de kontjes van de witlof, verwijder het hart als je niet zo van bitter houdt, en snij in ringen. Voeg bij de dressing. Spoel de zomerpostelein af, verwijder grovere stelen en haal de blaadjes af. Voeg bij de witlof.
- Serveer de mac and cheese met broccoli met de witlof-zomerposteleinsalade.