Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Maanzaadbrood met zelfgemaakte waterkerspesto, ei en lente-ui

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 4 sneetjes Houthakker maanzaadbrood
  • 1 zakje waterkers
  • 4 stuks ei
  • naar smaak Kinderdijker oud
  • 2 stuks lente-ui

In Huis

  • 20 gram noten naar keuze
  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el milde olijfolie
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
  • mespuntje chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Bak de noten een paar minuten in een grote droge wok of koekenpan tot ze een beetje knapperig zijn.
  2. Verwarm olie in een koekenpan en snij van het brood 4 sneetjes.
  3. Rooster de broodjes in de koekenpan.
  4. Haal de broodjes uit de koekenpan als deze aan beide kanten goudbruin zijn.
  5. Maak de waterkerspesto. Verwijder alleen de dikke wat stuggere stengels van de waterkers en hak de rest grof. Doe in het bakje van de staafmixer samen met een teentje knoflook (verwijder evt. het groene loofje, dat geeft een te aanwezige knoflooksmaak). Hak de noten grof en voeg toe. Pureer goed. Roer de milde olijfolie erdoor en breng goed op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
  6. Voeg de waterkerspesto toe aan de pan en voeg eventueel wat extra olie toe als je de pesto iets te droog vindt.
  7. Bak de eieren in de pan met pesto op middelhoog vuur. Voeg eventueel wat plakjes kaas toe en de chilivlokjes. Dek de pan af met een deksel tot het eiwit volledig is gestold.
  8. Snij de lente-ui in ringetjes.
  9. Beleg de broodjes met het pesto ei. Garneer met de lente-ui.