Maaltijdsoep met kapucijners
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Kapucijners
- 1 stuk(s) Uien
- 1 stuk(s) Winterpeen
- 1 stuk(s) Campagnebol
In Huis
- 1000 ml Groentebouillon
- 1 stuk(s) Laurier
- 2 takje(s) Tijm
- 3 takje(s) Peterselie
- 4 teentje(s) Knoflook
- 3 el Olijfolie
- 2 stengel(s) Bleekselderij
- 2 el Tomatenpuree
- 2 el Rode wijnazijn
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Doe de kapucijners een avond van te voren in een pan met ruim water. Breng aan de kook. Haal van het vuur en zet weg.
- Giet de kapucijners de volgende dag af en doe in een pan met de groentebouillon, het laurierblad, de tijm, de peterselie en de helft van de knoflook. Breng aan de kook en laat ca. 60 minuten zachtjes trekken.
- Bereid in de tussentijd de groenten voor. Snipper de ui en snijd de wortel in stukken van ca. 1 cm. Snijd de bleekselderij in plakjes.
- Snipper de rest van de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui, wortel en bleekselderij zachtjes aan. Voeg de knoflook toe en bak samen 5 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten mee.
- Doe de groenten in de bouillon en laat nog 20 minuten zachtjes koken tot de wortel gaar is.
- Verwijder het laurierblad, tijm en peterselie. Check op peper en zout. Voeg als laatste de azijn toe.
- Serveer met wat brood om te deppen.