Maaltijdsalade van rode biet met blauwe kaas en walnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g rode biet
- 4 portie(s) slamix
- 200 g blauwe kaas
- 50 g walnoten
- naar smaak stokbrood
In Huis
- naar smaak zout
- 3 el olijfolie
- 2 el notenolie
- 1 el citroensap
- 1 teentje(s) knoflook voor dressing
- 2 el fijngehakte peterselie
- naar smaak boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de bieten en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Rooster ze beetgaar in ca. 1 uur afhankelijk van de grootte van de bietjes. Laat de bietjes afkoelen en verwijder de schil. Snijd ze in hapklare stukken en bestrooi met wat zout.
- Doe wat slamix in een schaal. Leg er de bieten bij.
- Maak een dressing van de twee soorten olie, het citroensap en de geperste knoflook. Sprenkel over de biet.
- Strooi er de kaas, de peterselie en de walnoten over.
- Serveer met wat beboterd stokbrood.