Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Maaltijdsalade van Hollandse quinoa, rode biet, hazelnoten en kruidenolie

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Maaltijdsalade van Hollandse quinoa, rode biet, hazelnoten en kruidenolie | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram Hollandse quinoa
  • 1 stuks rode ui
  • 100 gram hazelnoten
  • 1.5 pot gesneden rode bieten
  • 2 stronkje roodlof
  • 50 gram peterselie, dille en koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1.5 stuks sinaasappel
  • 1 pot(je) kikkererwten

In Huis

  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 8 el half olijfolie extra vierge en half milde olijfolie (voor kruidenolie)
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Spoel de quinoa voor de zekerheid 2 of 3 keer met behulp van een fijne zeef om bitterheid te voorkomen. Zet op in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en laat in 12-15 minuten gaar koken. (De quinoa is gaar als de kiempjes een beetje los gaan zitten en ze eruit zien als c-tjes.) Giet af en hou warm.
  2. Snij de ui in hele dunne halve ringen. Leg in een bakje met de witte wijnazijn. Schep tussendoor om.
  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen.
  4. Giet de bieten af en snij in stukjes. Doe in een grote schaal.
  5. Halveer de roodlof, verwijder het kontje en hart en snij in halve ringen. Voeg bij de bieten.
  6. Maak een dressing van de balsamico azijn, olijfolie extra vierge, zout en peper.
  7. Hak de peterselie, dille, koriander (verwijder de dikke stelen) en knoflook fijn. Meng met de aangegeven hoeveelheid olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap. Gebruik eventueel wat meer olie.
  8. Snij de boven- en onderkant van de sinaasappel. Zet ‘m neer en snij met een scherp mes van boven naar beneden de schil eraf. Snij vervolgens in plakjes en snij deze in vieren. Voeg bij de dressing (incl. sap).
  9. Giet de kikkererwten af. Voeg bij de roodlof en biet, samen met de quinoa en ui. Meng de dressing en sinaasappel er doorheen. Breng evt. op smaak met zout en peper. Verdeel de hazelnoten erover, besprenkel royaal met de kruidenolie en serveer.