Maaltijdsalade met PLNT spekjes, witte bonen, Beemster Valery, roodlof, koolrabi en eikenbladsla
Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Beemster valery aardappels
- 240 gram PLNT spekjes
- 250 gram cherrytomaatjes
- 6 el kappertjes
- 1 stuks koolrabi
- 2 stuks roodlof
- 2 potje witte bonen
- 1 bosje bieslook
- 1 krop eikenbladsla
In Huis
- olie om te bakken
- 3 el wittewijnazijn
- 2 tl mosterd
- 2 tl agave siroop
- 3 el vegan mayonaise
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Was de Beemster Valery aardappels en snij in hapklare stukjes (ca. 2 x 2 cm). Zet op in een pannetje met een laagje gezouten water en kook beetgaar in ca. 5 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af onder koud water.
- Bak de PLNT spekjes knapperig in een koekenpan in een beetje olie.
- Maak in een grote slaschaal een dressing van de azijn, mosterd, agavesiroop, vegan mayonaise en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de cherrytomaatjes en meng door de dressing, samen met de kappertjes.
- Schil de koolrabi grondig, vooral de onderkant en snij in dunne stokjes (zie receptfoto). Verwijder het kontje van de roodlof, halveer in de lengte en snij in halve ringen. Meng beide door de dressing.
- Schep de aardappels erdoor (liefst een beetje afgekoeld). Giet de bonen af en voeg toe.
- Snipper de bieslook.
- Was de sla met behulp van een slacentrifuge en snij in repen of scheur grof. Meng op het laatst voorzichtig door de salade. Verdeel de PLNT spekjes erover, garneer met de bieslook en serveer direct.
- Deze PLNT spekjes zijn verkrijgbaar in de Crisp-app