Maaltijdsalade met geroosterde flespompoen en wortelpeterselie, linzen, pecannoten en een frisse herfstdressing
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 100 gram pecannoten
- 200 gram dupuis linzen
- 1000 gram flespompoen
- 300 gram wortelpeterselie
- 3 el dragonblaadjes
- 1 el citroenrasp
- 1 el citroensap
- 100 gram crème fraîche
- 2 stronkje roodlof
- 2 kropje little gem
In Huis
- scheutje olijfolie extra vierge
- 1 stuks groentebouillonblokje
- olie om te bakken
- 1 mespuntje chilipoeder
- 1 tl mosterd
- 6 el olijfolie extra vierge
- 2 el warm water
- 1 teen knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rooster de pecannoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Voeg een klein scheutje olijfolie extra vierge toe, besprenkel met wat zout en laat afkoelen.
- Spoel de linzen af en zet een paar cm onder water. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook zachtjes in 20-25 minuten gaar. Giet af.
- Snij de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden. Snij in wedges van ca. 1 cm dik. Schil de wortelpeterselie en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, chilipoeder en zout en hussel goed om. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten in de oven. Hussel tussentijds.
- Hak de dragonblaadjes fijn. Rasp de citroen en pers het sap. Meng samen in een saladekom met de crème fraîche, mosterd, olijfolie extra vierge en de aangegeven hoeveelheid warm water. Pers de knoflook erbij, breng op smaak met zout en peper en roer goed door.
- Halveer de roodlof en little gem, verwijder het hart en snij in dunne reepjes. Hussel samen met de linzen door de dressing. Verdeel over de borden, schep de pompoen en wortelpeterselie erbij en bestrooi met de pecannoten.