Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Maaltijdsalade met geroosterde flespompoen en wortelpeterselie, linzen en pecannoten met een frisse sinaasappeldressing

Vegan

  • Totale tijd minuten
Maaltijdsalade met geroosterde flespompoen en wortelpeterselie linzen pecannoten en een herfstsalade met sinaasappeldressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 100 gram pecannoten
  • 200 gram dupuis linzen
  • 1000 gram flespompoen
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 2 el dragonblaadjes
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2 stronkje roodlof
  • 2 kropje little gem
  • 2 stuks sinaasappel

In Huis

  • 1 stuks groentebouillonblokje
  • olie om te bakken
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 2 el rode wijnazijn
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 el warm water
  • 1 tl mosterd
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Voeg een klein scheutje olijfolie extra vierge toe, bestrooi met wat zout en laat afkoelen.
  3. Spoel de linzen af en zet een paar cm onder water. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook zachtjes in 20-25 minuten gaar. Giet af.
  4. Snij de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden. Snij in wedges van ca. 1 cm dik. Schil de wortelpeterselie en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng olie, chilipoeder en zout en hussel goed om. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten in de oven. Hussel tussentijds.
  5. Hak de dragonblaadjes fijn. Rasp de sinaasappel, pers het sap en meng in een saladekom met de rode wijnazijn, olijfolie extra vierge, de aangegeven hoeveelheid warm water en mosterd. Pers de knoflook erbij, breng op smaak met zout en peper en roer goed door.
  6. Halveer de roodlof en little gem, verwijder het hart en snij in dunne reepjes. Snij partjes van de rest van de sinaasappel(s). Hussel samen met de linzen door de dressing. Verdeel over de borden, schep de pompoen en wortelpeterselie erbij en bestrooi met de pecannoten.