Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Maaltijdsalade met ei, spekjes van 1906, Beemster Valery, roodlof, koolrabi en eikenbladsla

Varken, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
salade met ei, spek, roodlof en koolrabi | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram Beemster Valery aardappels
  • 4 stuks eieren
  • 240 gram spekblokjes van 1906
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 6 el kappertjes
  • 1 stuks koolrabi
  • 2 stuks roodlof
  • 0.5 bosje bieslook
  • 1 krop eikenbladsla

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 el wittewijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 3 el mayonaise
  • 4 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pannetje water op voor de eieren.
  2. Was de Beemster Valery aardappels en snij in hapklare stukjes (ca. 2 x 2 cm). Zet op in een pannetje met een laagje gezouten water en kook beetgaar in ca. 5 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af onder koud water.
  3. Kook de eieren 7 minuten. Spoel af onder koud water.
  4. Bak de spekblokjes knapperig in een koekenpan in een beetje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en zet even weg.
  5. Maak in een grote slaschaal een dressing van de azijn, mosterd, honing, mayonaise en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de cherrytomaatjes en meng door de dressing, samen met de kappertjes.
  6. Schil de koolrabi en snij in dunne staafjes (zie receptfoto). Verwijder het kontje van de roodlof, halveer in de lengte en snij in halve ringen. Meng beide door de dressing.
  7. Schep de aardappels erdoor (liefst een beetje afgekoeld).
  8. Pel de eieren en snij in vieren. Snipper de bieslook.
  9. Was de sla (met behulp van een slacentrifuge) en snij in repen of scheur grof. Meng op het laatst voorzichtig door de salade. Verdeel het spek en ei erover, garneer met de bieslook en serveer direct.