Maaltijdsalade met ei, spekjes, Beemster Valery en eikenbladsla
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Beemster Valery aardappels
- 4 stuks eieren
- 240 gram spekreepjes
- 200 gram cherrytomaatjes
- 4 el kappertjes
- 1 stuks koolrabi
- 2 stronkje witlof
- 15 gram bieslook
- 1 krop (ca.) eikenbladsla
In Huis
- olie om te bakken
- 3 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
- 2 tl honing
- 3 el mayonaise
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Breng een pannetje water aan de kook voor de eieren.
- Was de Beemster Valery aardappels en snij in hapklare stukjes (ca. 2 x 2 cm). Zet op in een pannetje met een laagje gezouten water en kook beetgaar in ca. 5 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel af onder koud water.
- Kook de eieren 7 minuten. Spoel af onder koud water.
- Bak de spekreepjes knapperig in een koekenpan in een klein beetje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en zet even weg.
- Maak in een grote slaschaal een dressing van de azijn, mosterd, honing, mayonaise en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de cherrytomaatjes en meng door de dressing, samen met de kappertjes.
- Schil de koolrabi en snij in dunne staafjes (zie receptfoto). Verwijder het kontje en hart van de witlof, halveer in de lengte en snij in halve ringen. Meng beide door de dressing.
- Schep de aardappels er ook door (liefst een beetje afgekoeld).
- Pel de eieren en snij in vieren. Snipper of knip de bieslook.
- Snij de sla in repen en scheur grof en was (met behulp van een slacentrifuge). Meng op het laatst voorzichtig door de salade. Verdeel het spek en ei erover, garneer met de bieslook en serveer direct.