Maaltijdsalade met bietjes, ei en gerookte zalm
Vis
- Totale tijd minuten
![Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/Crisp_2023_Weekbox_Inspiratiekrat_LR_2023-12-08-150924_khas.jpeg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=c1fbee68cc210fb34248953a9bc70901)
Ingrediënten
In de box
- 200 gram gerookte zalm
- 600 gram Nicola aardappels
- 3 stuks eieren
- 400 gram rode bieten
- 1 stuks rode ui
- 15 gram dille
In Huis
- 5 stuks augurkjes
- 1 el olijfolie
- 1 el mayonaise
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl mosterd
- 1 el honing
- 1 el citroensap
Recept stappen
- Zet de bieten ongeschild op in ruim water en kook gaar in ca. 1 uur.
- Snijd de aardappels in kleine blokjes en kook met een snufje zout ook gaar en giet ze af.
- Pel de gekookte bieten en snijd ze in even grote blokje als de aardappels.
- Snipper de ui.
- Kook de eieren hard, laat schrikken en pel ze.
- Verwarm de blokjes biet even met een scheutje olijfolie, gesnipperde ui, citroensap, snufje zout en de honing en laat dit een aantal minuten staan trekken.
- Hak de dille fijn. Meng mayonaise met peper, zout, dille, paprikapoeder en mosterd.
- Schep de bietjes bij de aardappelblokjes en meng er de mayonaisedressing en de augurkjes door.
- Snij de zalm in repen en de eieren in plakjes.
- Doe de aardappel-bietensalade in een mooie schaal en schik de plakjes zalm en de eieren er overheen.
- Bestrooi met nog wat dille en serveer.