Lupine tempeh noedelsalade met andijvie en gemengde basilicum
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 rode peper
- 4 el limoensap
- 2 blokken noedels
- 2 pakjes lupine tempeh
- 250 gram andijvie
- 1 bosje radijs
- 1 komkommer
- 200 gram peen
- 20 gram gemengde basilicum
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 5 el sojasaus
- 4 el plantaardige olie
- 2 tl basterdsuiker
- 2 el wijnazijn
- om te bakken olie
Recept stappen
- Verwijder (indien gewenst) de zaadjes uit de peper en snij in fijne reepjes. Halveer de knoflook en verwijder eventueel het loof als dat er is. Snij zo fijn mogelijk.
- Meng in een grote(!) mengkom of slabak een dressing van sojasaus, plantaardige olie*, rode peper, limoensap (bewaar een beetje limoen(sap en rasp) voor de pokébowl elders deze week), suiker, azijn en de knoflook.
- Zet een pan water op voor de noedels.
- Snij de blokjes lupine tempeh in fijnere reepjes en bak in hete olie al omscheppend tot een beetje knapperig. Haal de tempeh uit de pan. Roer door de dressing en laat ca. 10 minuten staan.
- Breek de noedelvierkantjes als je ze in het kokende water doet, zodat alles beter mengt later. Kook gaar in ca. 4 minuten en spoel koud af. Voeg bij de tempeh en dressing.
- Snij de andijvie in fijne repen en was met behulp van een slacentrifuge. Snij de radijsjes in plakjes en de komkommer in dunne kwartmaantjes. Rasp de peen. Roer goed door de noedels zodat alles bedekt is met dressing.
- Maak af met blaadjes basilicum en serveer direct.