Little gem stamppot met gebakken rode ui, roodlof en kiprookworst
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1200 gram Doré aardappelen
- 4 stuks kiprookworst
- 1 stuks rode ui
- 4 kropjes little gem sla
- 2 stronkjes roodlof
In Huis
- boter om te bakken
- olie om te bakken
- 1 scheut melk
- 2 el mosterd
Recept stappen
- Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 15 minuten.
- Verwarm de rookworst in de verpakking in een pannetje met water in ca. 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
- Snij de rode ui in halve ringen. Verwarm een klont boter en wat olie in een kleine koekenpan. Bak de uien daarin aan. Draai het vuur zacht en laat een beetje karamelliseren en zacht worden.
- Verwijder het kontje en hart van de little gem en roodlof en snij in reepjes.
- Stamp de aardappels met een flinke scheut melk en een flinke klont boter tot smeuïge puree. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
- Roer de uien incl. braadvet door de puree. Roer daarna de little gem en roodlof erdoor. Zet de pan even terug op heel laag vuur met de deksel erop en warm nog even door. Roer hierna nog een keer goed door.
- Serveer de stamppot met de rookworst.