Lion's Head meatballsoep met noedels, prei, oesterzwammen en groene kool
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram groene kool
- 400 gram halfomhalf gehakt
- 200 gram peen
- 1 stuks prei
- 400 gram oesterzwammen
In Huis
- 1000 ml kokend water
- 2 el gember
- 4 teentjes knoflook
- 2 stengels lente-ui
- 1 el bloem
- 2 el sojasaus
- 0.5 tl zout
- om te bakken (zonnebloem)olie
- 160 gram fijne noedels
- 2 blokjes runderbouillon
Recept stappen
- Zet een ruime pan water met zout op voor de noedels en zet de waterkoker met de aangegeven hoeveelheid aan voor de soep. Snij de groene kool in fijne reepjes en zet weg.
- Schil en rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Snij het wit van de lente-ui heel fijn en bewaar het groen. Doe in een mengkom.
- Doe het gehakt samen met de bloem (of paneermeel als je dat in huis hebt), sojasaus, de aangegeven hoeveelheid zout en wat peper in de mengkom bij de gember, knoflook en lente-ui. Meng alles goed en draai ballen iets groter dan een golfbal, ca. 3 per persoon.
- Verhit (zonnebloem)olie in een afsluitbare wok of diepe koekenpan. Schroei de ballen dicht.
- Kook de noedels volgens de instructie op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
- Schil de peen en snij in blokjes van 1 cm. Kerf de prei in, spoel het zand eruit en snij in halve maantjes.
- Giet het kokende water bij de ballen en kruimel de bouillonblokjes erbij. Voeg de peen en groene kool bij de soep en dek af. Kook ca. 3 minuten.
- Scheur of snij de oesterzwammen in stukken. Verwarm wat olie in een pan en bak samen met de prei ca. 4 minuten op hoog vuur aan.
- Voeg de noedels toe aan de soep. Warm nog even goed door. Snij het groen van de lente-ui in ringetjes.
- Breng de soep indien nodig op smaak met nog wat sojasaus. Serveer de Lion’s Head meatball soep in grote diepe borden en garneer met de lente-ui, prei en oesterzwammen.