Lion's Head meatballsoep met noedels, paksoi en witte kool
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram witte kool
- 2 el gember (geraspt)
- 2 stengels lente-ui
- 400 gram rundergehakt
- 160 gram fijne noedels
- 200 gram peen
- 4 stengels bleekselderij
- 300 gram paksoi
In Huis
- 1000 ml kokend water
- 4 teentjes knoflook
- 1 el bloem
- 2 el sojasaus
- 0.5 tl zout
- om te bakken (zonnebloem)olie
- 2 blokjes runderbouillon
Recept stappen
- Zet een ruime pan water met zout op voor de noedels en zet de waterkoker met de aangegeven hoeveelheid aan voor de soep. Snij de witte kool in fijne reepjes en zet weg.
- Schil en rasp de gember*. Hak de knoflook fijn. Snij het wit van de lente-ui heel fijn en bewaar het groen. Doe in een mengkom.
- Doe het gehakt samen met de bloem (of paneermeel als je dat in huis hebt), sojasaus, de aangegeven hoeveelheid zout en wat peper in de mengkom bij de gember, knoflook en lente-ui. Meng alles goed en draai ballen iets groter dan een golfbal, ca. 3 per persoon.
- Verhit (zonnebloem)olie in een afsluitbare wok of diepe koekenpan. Schroei de ballen dicht.
- Kook de noedels in het ruim kokende water in 6 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water.
- Schil de peen en snij in blokjes van 1 cm. Snij de bleekselderij in halve maantjes.
- Giet het kokende water bij de ballen en kruimel de bouillonblokjes erbij. Voeg de bleekselderij, peen en witte kool bij de soep en dek af. Kook ca. 3 minuten.
- Snij de paksoi in stukjes van 2 cm, voeg toe en kook kort mee. Voeg de noedels toe. Warm nog even goed door. Snij het groen van de lente-ui in ringetjes.
- Breng de soep indien nodig op smaak nog wat sojasaus. Serveer de Lion’s Head meatball soep in grote diepe borden en garneer met de lente-ui.
- Wij koken altijd liever met minder dan 50 gram noedels p.p. zodat de verhouding groenten in het gerecht groter wordt, maar dat is een kwestie van smaak. Voor grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee.