Linzenschotel met komatsuna en feta
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g linzen
- 2 bosje(s) komatsuna
- 400 g tomaten
- 2 bakje(s) kastanje champignons
- 4 stuk(s) rode ui
- 500 g regenboogpeen
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 tl pimentpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 blaadje(s) laurier
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan water op voor de linzen en bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er een blaadje laurier bij voor de smaak.
- Snijd ondertussen de feta in kleine blokjes en de tomaten en de champignons in grove stukken. Snij de ui in ringen en hak de knoflook fijn. Was de komatsuna snij de bladeren grof en de stelen iets fijner.
- Snij de regenboog peen in dunne plakjes en kook deze 1 minuut in kokend water. Spoel af met koud water, laat uitlekken en doe in een kom. Maak een dressing van olijfolie, azijn en een tl komijn en meng deze door de wortel. Breng op smaak met peper en zout en zet weg tot gebruik.
- Zet een pan op het vuur, doe er wat olie in en bak hierin de ui met de piment en paprikapoeder tot de ui zacht begint te worden. Doe dan de champignons en de knoflook bij en bak tot de champignons gaar zijn. Voeg vervolgens de komatsuna bij en bak het geheel even kort op heel hoog vuur gaar.
- Serveer in een diep bord en verdeel de blokjes feta over de borden. Dien op met de wortelsalade.
- <br>Voeg op het laatst de tomaten toe en roer het geheel nog even door. Giet de linzen af, haal de laurier eruit en roer de linzen door het komatsuna mengsel. Breng eventueel op smaak met peper en zout maar let op: de feta is ook al erg zout!