Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Linzenpuree met geroosterde bloemkool, buffelmozzarella en harissadressing

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 48 VEGASNEL linzenpuree bloemkool mozzarella harissa 16817

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks bloemkool
  • 2 stuks gele ui
  • 150 gram wortel
  • 250 gram rode linzen
  • 2 tl harissa kruidenmix
  • 1 bosje peterselie
  • 2 bol buffelmozzarella

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teen knoflook (in de schil)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 4 el milde olijfolie
  • kneep citroensap
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Leg de mozzarellabollen op tijd op een bordje zodat de kou er wat af gaat.
  2. Verwarm de oven op 220 graden.
  3. Snij de bloemkool in roosjes en de stelen in stukjes. Snij de ui in dunne parten. Doe ui en bloemkool in een mengkom en meng met flink olie, knoflooktenen in de schil, de komijnpoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven.
  4. Schil de wortel en snij in dunne plakjes. Spoel de linzen af met koud water en zet samen met de wortel onder water. Voeg zout toe en breng aan de kook. Kook zachtjes gaar in ca. 10 minuten. Roer af en toe en let op dat ze niet aankoeken.
  5. Meng de harissa kruidenmix met de (milde) olijfolie en 1 tl (bij 2p!) citroensap. Snij de peterselie fijn (incl. steeltjes) en meng de helft(!) erdoor.
  6. Giet de linzen en wortel af en pureer met een staafmixer. Voeg een goede scheut olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met nog een kneepje citroensap, peper en zout. Roer de andere helft van de peterselie erdoorheen.
  7. Haal de groenten uit de oven. Druk de knoflooktenen uit de schil en prak fijn met een vork. Meng door de harissa olie.
  8. Halveer de bol(len) mozzarella en leg met het snijvlak op een bordje. Zet een kruisje in de bollen kant en trek wat open.
  9. Serveer de linzenpuree met bloemkool en mozzarella erop. Besprenkel royaal met de harissadressing.