Linzenpie van Pom-Pie met waterkers-wortelpeterseliesoep en frisse venkel-sinaasappelsalade
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks witte ui
- 400 gram wortelpeterselie
- 4 stuks vegan linzenpie
- 100 gram waterkers
- 1.5 stuks sinaasappel
- 1 stuks venkel
In Huis
- 1000 ml kokend water
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- 2 tl kerriepoeder
- 1.5 blokje groentebouillon
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing of agave
- kneep citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de waterkoker aan.
- Verwarm olie in een soeppan, snipper de witte ui en fruit aan. Hak de knoflook grof, voeg toe samen met het kerriepoeder en fruit zachtjes verder.
- Schil de wortelpeterselie en snij in gelijke stukken. Voeg bij de ui en bak even mee. Voeg de aangegeven hoeveelheid water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt in 10-15 minuten gaar koken.
- Haal de linzen-pie’s uit het bakje en verwarm 18-20 minuten in de oven.
- Haal de mooie blaadjes van de waterkers af voor de salade (ca. de helft van het zakje), hou apart. Hak de rest grof voor de soep straks (incl. alle stelen).
- Rasp de sinaasappelschil in een slakom. Snij het vruchtvlees in stukjes en vang het sap op in de slakom. Voeg de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, honing OF agave, zout en peper toe. Meng tot een dressing. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in dunne plakjes. Voeg samen met de sinaasappelstukjes bij de dressing. De waterkersblaadjes voeg je op het allerlaatst toe.
- Voeg de grof gehakte waterkers bij de bouillon als de wortelpeterselie gaar is. Kook 2 minuten mee, zet het vuur uit en pureer de soep. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en evt. zout.
- Serveer de linzenpie met de soep en salade.