Linzendahl met spinazie, geroosterde regenboogpeen en cashewnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 2 el gember, geraspt
- 1 bakje dahl specerijen
- 240 gram rode linzen
- 400 ml kokosmelk
- 600 gram regenboogpeen
- 300 gram basmatirijst
- 80 gram cashewnootstukjes
- 300 gram spinazie
- 4 lepeltje yoghurt
In Huis
- 350 ml water
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 1 blokje groentebouillon
- 1 tl komijnpoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de waterkoker aan.
- Snipper de ui en fruit in wat olie in een wok. Schil en hak de gember en knoflook fijn. Voeg toe, samen met de specerijen. Bak een minuutje mee tot de geuren vrijkomen. Voeg de linzen, het kokende water, bouillonblokje en kokosmelk toe. Breng aan de kook. Kook 20-25 minuten tot de linzen gaar zijn (zie tip).
- Schil de peen en snij in Vlaams frietformaat. Meng met olie, het komijnpoeder, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
- Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout op en kook zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in ca. 10 minuten.
- Bak de cashewnootjes zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Voeg wat zout toe en laat afkoelen op een bordje, zo worden ze weer knapperig.
- Voeg als de linzen gaar zijn de spinazie toe en warm goed door tot de spinazie is geslonken. Check op peper en zout.
- Serveer de dahl met de rijst en een schepje yoghurt. Verdeel de peen erover en bestrooi met de cashewnoten.
- In het specerijenbakje (voor 4p) zit: 2 tl mosterdzaad, 2 tl korianderzaad, 2 tl kurkuma, 1/4de tl chilipoeder (in het 2p bakje zit de helft).
- Roer regelmatig, want linzen zakken naar de bodem en kunnen zo aanbranden. Als het te dik wordt kan je altijd nog wat water toevoegen.