Linzendahl met paksoi, regenboogwortel en cashewnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 1 bakje Dahl specerijen
- 240 gram rode linzen
- 400 ml kokosmelk
- 600 gram regenboogwortel
- 300 gram basmatirijst
- 1 stuks paksoi
- 80 gram cashewstukjes (geroosterd)
- 4 el (ca.) yoghurt
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 400 ml kokend water
- 1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 1 tl komijnpoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de waterkoker aan.
- Verwarm olie in een wok. Snipper de rode ui en fruit in de pan. Voeg wat zout toe. Hak de knoflook fijn en voeg bij de ui als ze glazig is, samen met de Dahl specerijen. Schep om en voeg de linzen, het kokende water, bouillonblokje en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten zachtjes garen (zie tip).
- Schil de wortel en snij in Vlaams frietformaat. Doe in een mengkom met olie, het komijnpoeder, peper en zout en schud om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven.
- Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout op en kook zachtjes gaar en droog in ca. 10 minuten.
- Snij de steel van de paksoi in stukjes en het blad in repen. Voeg de steel bij de linzen als ze gaar zijn en warm enkele minuten mee. Voeg als laatst het blad toe en laat even slinken. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Serveer de dahl met de rijst en de wortel. Bestrooi met de cashewnoten en serveer met een schepje yoghurt.
- Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit 0,5 tl mosterdzaad, 0,5 tl kurkumapoeder, 0,5 tl gemberpoeder, 0,5 tl korianderzaad en 1/16 tl chilipoeder.
- Tip: Roer regelmatig, want linzen zakken naar de bodem en kunnen zo aanbranden. Als het te dik wordt kan je altijd nog wat water toevoegen.