Linzendahl met paksoi, regenboogpeen, cashewnoten en yoghurt
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 1 bakje Dahl specerijen
- 240 gram rode linzen
- 400 ml kokosmelk
- 600 gram regenboogpeen
- 300 gram basmatirijst
- 1 zakje paksoi
- 80 gram cashewnoten
- 4 lepeltje vegan yoghurt
In Huis
- 400 ml kokend water
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 1 tl komijnpoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de waterkoker aan.
- Verwarm olie in een wok. Snipper de rode ui en fruit in de pan. Voeg wat zout toe. Hak de knoflook fijn en voeg bij de ui als deze glazig is, samen met de dahl specerijen. Schep om en voeg de linzen, het kokende water, bouillonblokje en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten zachtjes garen (zie tip).
- Schil de peen en snij in Vlaams frietformaat. Doe in een mengkom met olie, het komijnpoeder, peper en zout en schud om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven.
- Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout op en kook zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) gaar en droog in ca. 10 minuten.
- Snij de steel van de paksoi in stukjes en het blad in stroken. Voeg bij de linzen als ze gaar zijn. Laat heel even slinken en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Serveer de dahl met de rijst en de peen. Bestrooi met de cashewnoten en serveer er een schepje yoghurt bij.
- In het specerijenbakje (voor 4p) zit: 2 tl mosterdzaad, 2 tl kurkumapoeder, 2 tl gemberpoeder, tl korianderzaad en ¼ tl chilipoeder. Voor 2p de helft.
- Roer regelmatig, want linzen zakken naar de bodem en kunnen zo aanbranden. Als het te dik wordt kan je altijd nog wat water toevoegen.