Linzencurry met spruitjes en venkel
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Ui
- 2 stuk(s) Venkel
- 400 g Spruiten
In Huis
- 200 g Rijst
- 2 el Gember (geraspte)
- 1 tl Komijnzaad
- 1 tl Mosterdzaad
- 2 tl Kerriepoeder
- 200 g Linzen
- 400 ml Kokosmelk
- 1 handje(s) Verse koriander
- 500 ml Water
- 1 blokje(s) Groentebouillon
- 9 teentje(s) Knoflook
- 2 el Olie
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Zet een pannetje met het water en de bouillonblokjes op.
- 2. Zet 50 gram rijst per persoon op in 100 ml water per persoon. Kook zachtjes gaar in circa 10 minuten.
- 3. Schil en rasp de gember. Snipper de ui en snij de knoflook in plakjes. Fruit de ui in een koekenpan. Voeg 2/3 van de knoflook en de gember toe en bak een paar minuten mee.
- 4. Voeg de specerijen erbij en roer door totdat de mosterdzaadjes beginnen te springen. Roer dan de linzen, de bouillon en kokosmelk erdoor en laat 25-30 min koken totdat de linzen gaar zijn.
- 5. Snij de venkel in stukjes. Voeg bij de linzen na ongeveer 20 minuten van de kooktijd.
- 6. Breng een pannetje met gezouten water aan de kook. Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Blancheer 3 minuten. Verhit de rest van de knoflook in wat olie. Als die begint te sissen voeg je de spruitjes toe. Roerbak 3 min en roer dan door de curry, samen met de koriander. Serveer met de rijst.