Linzencurry met spruitjes en rijst
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram rijst
- 2 el gember (geraspt)
- 1 ui
- 1 bakje curry specerijen
- 200 gram linzen
- 400 ml kokosmelk
- 2 zoete aardappels
- 400 gram spruitjes
- 1 handje verse koriander
In Huis
- 500 ml water
- 1 blokje groentebouillon
- 9 teentje knoflook
- 2 el olie
Recept stappen
- Zet een pannetje met het water en de bouillonblokjes op.
- Zet 50 gram rijst per persoon op in 100 ml water per persoon. Kook zachtjes gaar in circa 10 minuten.
- Schil en rasp de gember. Snipper de ui en snij de knoflook in plakjes. Fruit de ui in een koekenpan. Voeg 2/3 van de knoflook en de gember toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg het specerijenbakje erbij en roer door totdat de mosterdzaadjes beginnen te springen. Roer dan de linzen, de bouillon en kokosmelk erdoor en laat 25-30 min koken totdat de linzen gaar zijn.
- Schil ondertussen de zoete aardappel en snij in stukjes. Voeg bij de linzen na ongeveer 10 minuten van de kooktijd.
- Breng een pannetje met gezouten water aan de kook. Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Blancheer 3 minuten. Verhit de rest van de knoflook in wat olie. Als die begint te sissen voeg je de spruitjes toe. Roerbak 3 min en roer dan door de curry, samen met de koriander. Serveer met de rijst.
- NB. In het specerijenbakje zit: 1 tl komijnzaad, 1 tl mosterdzaad, 2 tl kerriepoeder