Linzencurry met bloemkool, raita en tandirbrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) ui
- 200 g rode linzen
- 2 el tomatenpuree
- 1 bakje(s) specerijen
- 1 stuk(s) bloemkool
- 200 g wortelpeterselie
- 2 stuk(s) tandirbrood
- 2 el gesnipperde rode ui
- 150 ml volle yoghurt
- 2 el verse munt
- 3 el koriander
In Huis
- 4 teentje(s) knoflook
- olie om te bakken
- 600 ml kokend water
- 1 blokje(s) groentebouillon
- naar smaak citroensap
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Snipper 3/4 van de ui en fruit in wat olie in een braadpan. Hak de knoflookteentjes fijn en was de linzen in een vergiet.
- Voeg wanneer glazig de knoflook toe en dan de juiste hoeveelheid tomatenpuree. Fruit even mee, zodat het zuur er wat af gaat.
- Doe de specerijen in een vijzel en maal een beetje fijn (met name de korianderzaadjes). Voeg dan toe aan de ui en knoflook en roerbak mee.
- Voeg het kokende water toe met het bouillonblokje. Voeg de linzen toe, dek af met een deksel en breng weer aan de kook. De linzen moeten circa 15 minuten (zachtjes!) koken. Verwarm de oven voor op 200 graden voor het tandirbrood straks.
- Maak kleine roosjes van de bloemkool en was ze. Schil en snij de wortelpeterselie in blokjes. Doe ze na ca. 5 minuten bij de linzen.
- Breng weer aan de kook en kook in circa 10 minuten gaar. Check of het niet droogkookt, voeg als nodig nog wat water toe.
- Piep het brood ca. 5 minuten op in de hete oven. Wil je het liever niet knapperig maar juist een beetje zacht hebben, wikkel het dan in folie.
- Maak de raita: snipper de achtergehouden rode ui (2 el bij 4 personen) heel fijn en doe die in een kom met de yoghurt. Hak de munt en de koriander fijn. Hou de koriander apart voor garnering en meng de munt door de yoghurt. Voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe en zet weg.
- Serveer de linzencurry met het tandirbrood en de raita. Ook lekker met wat hete harissa voor de liefhebber.
- <br>In het specerijenbakje (met stip) zit: 1/2 tl komijnzaad, 1/2 tl mosterdzaad, 1/2 tl korianderzaad, 1/4 tl kurkuma, 1/4 tl chilipoeder.